Bozita Senior 8+ Spannmålsfri Kattmat med Lax (400 g)

89 kr
I lager    Affiliate-länk till VetZoo

Spannmålsfri kattmat till äldre katter

Bozita Senior är ett helfoder för katter över åtta år med smak av kyckling och lax. Fodret är helt spannmålsfritt och är anpassat för den äldre kattens lägre energibehov. Vilket gör att detta fodret också passar att ges till steriliserade katter som tenderar att lägga på sig extra vikt.

Fodret innehåller både kyckling och lax som ger en hög smaklighet och är lättsmält. Äldre katter kan ibland ha ont i leder, därför är detta fodret berikat med glukosamin och kondroitinsulfat - vilket bibehåller hälsosamma leder. Fodret har också berikats med FOS och MOS som är prebiotiska fibrer som bibehåller en god tarmhälsa. Lax innehåller omega-3 och tillsammans med rapsolja, som fodret också innehåller, så främjar detta en frisk hud och päls. Fodret är också berikat med taurin och vitamin-E och vitamin-C för att stärka immunförsvaret. Bozita Senior 8+ innehåller också cellulosafibrer som minskar risken för hårbollar.

Bozita Seniorfoder till katt


Lättsmält
Spannmålsfritt
Innehåller glukosamin och kondroitinsulfat för ledhälsan
Innehåller prebiotiska fibrer för bättre tarmflora
Innehåller omega-3 och rapsolja för en frisk hud och päls
Innehåller cellulosafibrer som minskar risken för hårbollar


Varför ska jag köpa ett foder anpassat för äldre katter?

När din katt blir äldre så går deras ämnesomsättning ner, detta är naturligt och sker också för oss människor. Äldre katter rör inte lika mycket på sig som yngre katter, om katten inte är steriliserad så minskar också deras fortplantningslust. Dessa faktorer tillsammans gör att kattens energibehov blir mindre och då är det bra att också ge katten ett foder som har lägre andel kalorier för att motverka att katten blir överviktig.

När katter blir äldre är det också vanligt att de får ont i leder, blir känsliga i magen och att deras hud och päls blir torr. Därför är många seniorfoder berikade med vitaminer och mineraler som främjar god tarmhälsa, fin hud och päls samt god ledhälsa.

Bozita Senior 8+ Spannmålsfri Kattmat med Lax (400 g) finns i kategorin Katt - Kattmat - Seniorfoder till katt. Bozita är ett av våra märken som säljs direkt av VetZoo.

Läs mer…