Brit Veterinary Diet Cat Grain Free Hypoallergenic (2 kg)

I lager    Affiliate-länk till VetZoo

Ett hypoallergent kattfoder som lugnar och förebygger allergiska reaktioner!

Detta veterinärfoder från Brit är speciellt utvecklat för vuxna katter som lider av överkänslighet eller allergier från olika typer av proteiner och födoämnen. Uppvisar till exempel din katt symptom i form av kliande hud, mjäll och utslag? Får katten diarré eller har den andra besvär från mage och tarm? Då kan Brit Veterinary Diet Cat Grain Free Hypoallergenic vara ett alternativ för att lugna och vårda de symptom som kommer av kroppens allergiska reaktioner på de ämnen katten inte tål.

Hydroliserat protein som kommer från smaklig lax!

Denna hypoallergena kattmat från Brit innehåller hydroliserat laxprotein som är mycket smakligt för katten att äta . Ett protein som hydroliserats har gått igenom en process där det brutits ned i flera beståndsdelar. Tack vare detta, så reagerar inte immunförsvaret på det då det inte känner igen det som det protein det normalt överreagerar mot.

Ett utmärkt foderval när du vill prova en eliminationsdiet!

Brits hypoallergena kattmat kan med fördel användas när du i samråd med veterinär vill utföra en eliminationsdiet! Denna diet går ut på att fodra din katt med enbart Brit Veterinary Diet Cat Grain Free Hypoallergenic under en period på 6-8 veckor, därefter tillsätts en proteinkälla i taget för att se vilken eller vilka din katt eventuellt reagerar på. Denna form av diet görs på inrådan av veterinär där katten regelbundet följs upp för att reda ut vad eventuella allergiska symptom uppstår från. Fodret kan självklart även användas som ett helfoder för de katter som har ett behov av detta.

Brit Veterinary Diet Cat Grain Free Hypoallergenic är som namnet antyder ett helt spannmålsfritt kattfoder. För att ytterligare stötta immunförsvaret och främja god mag-och tarm funktion och frisk hud har man tillsatt bland annat:


Omega-3 Fettsyror- Främjar god kondition på hud och päls
Biotin- Stöttar och bygger upp hudbarriären
Kelp-En naturlig källa till prebiotiska fibrer för mage och tarm
Havtorn-Rik på antioxidanter och stimulerar immunförsvaret


Brit Veterinary Diet Cat Grain Free Hypoallergenic kan fungera väl för katter med konstaterad atopisk dermatit och extern otit. Självklart är fodret mycket smakrikt så att din katt får njuta ordentligt av sina måltider!

Kom ihåg att veterinärfoder endast ska ges på inrådan från din veterinär. När du väljer att köpa detta foder bekräftar du även nedanstående:


 Mitt djur är undersökt av veterinär som rekommenderade användning av detta foder på basis av veterinärens diagnos.
Jag har förstått att så länge mitt djur äter detta foder rekommenderas att jag söker veterinärrådgivning minst var sjätte månad.
 Jag har förstått att så länge mitt djur äter detta foder skall jag omgående söka veterinärrådgivning om djurets hälsotillstånd försämras.

Brit Veterinary Diet Cat Grain Free Hypoallergenic (2 kg) finns i kategorin Veterinärfoder - Veterinärfoder till katt - Foderallergi. Brit Veterinary Diet är ett av våra märken som säljs direkt av VetZoo.

Läs mer…