Brit Veterinary Diet Cat Renal Grain Free 200 g

  Kommer snart    Affiliate-länk till VetZoo

Kvalitativt veterinärfoder för katter med konstaterad njursjukdom

Detta veterinärfoder i våtfoderform är anpassat för katter med konstaterat njurinsufficens och andra sjukdomstillstånd som involverar nedsatt njurfunktion. Njursjukdomar är vanligt förekommande hos katter och framträder ofta senare i kattens liv. Har din katt fått en konstaterad diagnos som bekräftar nedsatt njurfunktion  är det mycket viktigt att snabbt sätta in ett anpassat foder. I samråd med veterinär görs en kostplan upp där katten följs upp regelbundet under de 6 första månaderna för att säkerställa att allmänhälsan är god och att allt går enligt behandlingsplan.

Detta anpassade veterinärfoder har ett högre kaloriinnehåll för att katter med dålig aptit ska få i sig tillräckligt med energi trots att de inte får i sig en så stor fodermängd. Fodret ligger lågt i protein och har en lägre andel kalcium och d-vitamin för att inte skapa onödig belastning på njurarna.

Njurfoder för katter med tillskott av chitosan och potassium citrat

Brit Veterinary Diet Cat Renal Grain Free våtfoder är ett foder fritt från soja och spannmål, man har även tillsatt b.la:


Potassium Citrat- Bidrar till bland annat till att bryta ner och förhindra bildandet av njursten
Chitosan- Binder fosfor och bidrar till normal njurfunktion
Kelp-Tillför viktiga aminosyror och balanserar tarmfloran tack vare prebiotiska fibrer
Havtorn-Stöttar immunförsvaret tack vare hög andel antioxidanter


De animaliska proteinkällorna kommer från tonfisk och lax , ett smakrikt alternativ med mycket bra  näringsvärde. Maten ska inte bara vara hälsosam, den måste ju smaka gott också!

Kom ihåg att veterinärfoder endast ska ges på inrådan från din veterinär. När du väljer att köpa detta foder bekräftar du även nedanstående:


Mitt djur är undersökt av veterinär som rekommenderade användning av detta foder på basis av veterinärens diagnos.
Jag har förstått att så länge mitt djur äter detta foder rekommenderas att jag söker veterinärrådgivning minst var sjätte månad.
Jag har förstått att så länge mitt djur äter detta foder skall jag omgående söka veterinärrådgivning om djurets hälsotillstånd försämras.

Brit Veterinary Diet Cat Renal Grain Free 200 g finns i kategorin Veterinärfoder - Veterinärfoder till katt - Njursjukdom. Brit Veterinary Diet är ett av våra märken som säljs direkt av VetZoo.

Läs mer…