Brit Veterinary Diet Cat Struvite Grain Free (2 kg)

I lager    Affiliate-länk till VetZoo

Veterinärfoder för katter som behandlar och förebygger uppkomsten av urinstenar!

Det är inte ovanligt att katter kan drabbas av urinsten och problem med urinvägarna. Den vanligast förekommande typen av urinsten är struvit. Denna sten orsakas av magnesium, kalcium och fosfor som inte brutits ned och således mineraliseras det i urinblåsan. Stenarna kan skrapa på urinblåsans innerväggar och det är vanligt att det kommer lite blod i urinen och att katten får återkommande urinvägsinfektioner. I akuta fall kan en urinsten fastna i urinröret vilket gör att katten inte kan kissa. Läget är då mycket akut och veterinär bör kontaktas omgående. Detta veterinärfoder från Brit Veterinary hjälper både till att effektivt bryta ner befintliga struvitstenar i urinblåsan, samtidigt som att det även förhindrar nybildning av denna typ av urinsten.

Torrfoder med lågt magnesiuminnehåll och flera viktiga tillskott

I detta veterinärfoder finner du flera tillsatta kostillskott och ämnen som stöttar kattens allmänhälsa samtidigt som att det effektivt bryter ner befintliga stenar i urinblåsan.


L-Tryptophan- Aminosyra som har en lugnande effekt
Sodium Chloride-Begränsar nybildning av urinsten då vätskemängden i urinblåsan ökar och utdrivning av urin sker mer regelbundet
Tranbär-Förhindrar bildandet av biofilm och gör urinen mer sur och miljön mer ogynnsam för bakterier
Havtorn-Stöttar immunförsvaret tack vare hög andel antioxidanter
Omega 3- Har b.la en antiinflammtoisk inverkan


Detta foder är baserat på kycklig och ärtor som båda bidrar med kvalitativt protein och fullvärdig näring. Fodret ges generellt sett i behandlande syfte under en period på 5-12 veckor och alltid i samråd med veterinär.

Kom ihåg att veterinärfoder endast ska ges på inrådan från din veterinär. När du väljer att köpa detta foder bekräftar du även nedanstående:


 Mitt djur är undersökt av veterinär som rekommenderade användning av detta foder på basis av veterinärens diagnos.
Jag har förstått att så länge mitt djur äter detta foder rekommenderas att jag söker veterinärrådgivning minst var sjätte månad.
Jag har förstått att så länge mitt djur äter detta foder skall jag omgående söka veterinärrådgivning om djurets hälsotillstånd försämras.

Läs mer…