Brit Veterinary Diet Dog Struvite Grain Free (2 kg)

I lager    Affiliate-länk till VetZoo

Veterinärfoder för hundar som drabbats av urinsten

Det händer att hundar drabbas av urinsten  där den vanligaste typen av urinsten är så kallad struvit. Stuvit orsakas i huvudsak av magnesium, kalcium och fosfor som inte brutits ned ordentligt av kroppen och på så vis har det istället mineraliserats i urinblåsan. Struvitstenar kan skrapa på urinblåsans innerväggar och kan därför orsaka blod i urinen och även göra att hunden drabbas av urinvägsinfektion.  I extrema fall kan en sten fastna i urinröret vilket gör att hunden inte kan kissa, detta tillstånd är vanligast hos hanhundar. Det är mycket akut och hunden ska omgånde tas till veterinär! Det här veterinärdietfodret från Brit Veterinary ser till att effektivt bryta ner befintliga struvitstenar i urinblåsan och förhindrar även nybildning av urinsten..

Veterinärfoder som har lågt magnesiuminnehåll och flera hälsofrämjande tillskott

I detta våtfoder finner du kostillskott och ämnen som främjar allmänhälsan hos katten samtidigt som att det bryter ner befintliga stenar som befinner sig i  urinblåsan. I fodret finns:


L-Tryptophan- Aminosyra som har en lugnande effekt
Sodium Chloride-Begränsar nybildning av urinsten då vätskemängden i urinblåsan ökar och utdrivning av urin sker mer regelbundet
Tranbär-Förhindrar bildandet av biofilm och gör urinen mer sur och miljön mer ogynnsam för bakterier
Havtorn-Stöttar immunförsvaret tack vare hög andel antioxidanter
Omega 3- Har b.la en antiinflammtoisk inverkan


Detta foder är  spannmålsfritt och baserat på ägg och ärtor som är goda proteinkällor och  bidrar med fullvärdig näring . Detta torrfoder ges generellt sett i behandlande syfte under en period på 5-12 veckor och alltid i samråd med veterinär.

Kom ihåg att veterinärfoder endast ska ges på inrådan från din veterinär. När du väljer att köpa detta foder bekräftar du även nedanstående:


 Mitt djur är undersökt av veterinär som rekommenderade användning av detta foder på basis av veterinärens diagnos.
Jag har förstått att så länge mitt djur äter detta foder rekommenderas att jag söker veterinärrådgivning minst var sjätte månad.
Jag har förstått att så länge mitt djur äter detta foder skall jag omgående söka veterinärrådgivning om djurets hälsotillstånd försämras.

Läs mer…