Whisker Litter-Robot 4 Självrengörande Kattlåda Svart

11 990 kr
I lager    Affiliate-länk till VetZoo

Självrengörande kattlåda - Nu behöver du inte tömma kattlådan varje dag!

Litter Robot 4 har tagit världen med storm, eller i alla fall kattägarens värld. Nu behöver du inte tömma din katts låda varje dag, utan Litter Robot 4, den självrengörande kattlådan, ser till att ta hand om det åt dig. Kattlådan kommer fortfarande att hållas ren och fräsch för din katts välbefinnande.

Kattlådan monteras ihop väldigt enkelt, en manual medföljer. Kattlådan är elektrisk och behöver därför placeras på en plats där du kan koppla den till ett vägguttag. Dessutom behöver Litter Robot 4 stå stadigt på en plan yta. Kattlådan fylls med kattsand, det ska vara en kattsand som är finkornig och/eller klumpbildande. Det går bra att använda en kristall-kattsand men se till att den är finkornig.

Genom att ladda ner appen Whisker så kan du registrera din Litter Robot 4 och också koppla upp den till ditt lokala WiFi som du har hemma. På så sätt så kan du få uppdateringar om när lådan används samt att du får status på hur full kattlådans behållare är. Appen är gratis och det kostar inget att använda appen. Du behöver inte ha appen för att kunna använda kattlådan, men den finns som ett komplement för att få uppdateringar om just när dne används samt status på fyllnadsgraden på behållaren. För Litter Robot 4 så finns också en funktion som heter SmartScale, när din katt använder Litter Robot 4 så vägs också katten, så du kan följa din katts vikt, dagligen.

Litter Robot 4 har ingen maxvikt för hur mycket katten får väga, dock måste katten väga minst 2,3 kg för att sensorn i kattlådan ska fungera. Därför är inte kattslådan optimlat för kattungar, kattlådan kan fortfarande användas av en kattunge men själva reningsprocessen triggas inte. Men du kan själv välja att sätta igång den efter att kattungen har användt lådan.

Whisker Litter Robot 4 har 24 månaders garanti. När du köper Litter Robot 4 så medföljer ett par filter och plastpåsar, du kan sedan köpa till extra av detta. Du hittar filter och påsar som passar nedan.

Hur fungerar en självrengörande kattlåda?

När katten går in i lådan så får den göra sin behov ostört. Litter Robot 4 endast registrerar att katten har gått in. När katten sedan lämnat lådan så avvaktar Litter Robot 4 en stund innan själva globen börjar rotera. Detta för att vissa katter kan ha en tendens att gå tillbaka till lådan för att kraffsa samt att kattsanden ska hinna bilda klumpar. Globen roterar för att skilja klumparna med kattsand från den rena sanden. Klumparna ramlar ner i behållaren under globen och sedan roterar globen tillbaka till sin utgångsposition och den är redo att användas igen.

I behållaren under globen samlas klumparna i en plastpåse, det går bra att använda vilken plastpåse som helst i lämplig storlek. När det är dags att tömma behållaren så dras den enkelt ut och man knyter påsen och slänger kattsanden. Notera! Använder du kattsand av bentonitlera så ska den deponeras på återvinningscentralen då den inte kan återvinnas eller förbrännas.

Kattlådan behöver fortfarande rengöras grundligt ungefär en gång i veckan, då tömmer man ut all kattsand och sedan torkar ur globens insida med en fuktig trasa och såpavatten. Även behållaren under globen kan behövas rengöras med jämna mellanrum.

Vad skiljer Litter Robot 4 mot Litter Robot 3?

Litter Robot 4 är den senaste versionen av självrengörande kattlådor på marknanden. Kattlådan har samma grundfunktioner som sin föregångare Litter Robot 3 men med den senaste tekonologin:


OdorTrap™ System - neutraliserar odör med försluten avfallsbehållare, kolfilter eller OdorTrap™ Packs som kan köpas till
QuietSift™ Reningsprocess - uppdaterad tekonologi som gör att reningsprocessen låter mindre
Vidare öppning än Litter Robot 3 - för bättre komfort för din katt
Större avfallsbehållare - Avfallsbehållaren för Litter Robot 4 rymmer mer än Litter Robot 3
SmartScale® - Litter Robot 4 är utrustad med SmartScale®-tekonologin som väger din katt varje gång den använder kattlådan, för daglig uppdatering av din katts vikt


VetZoo's personal har testat Litter Robot

Vi på VetZoo går igenom och testar alla produkter som vi tar in i sortimentet. Just med Litter Robot så gjorde vi ett längre test i ett hushåll med tre katter. Alla tre katter använde den självrengörande kattlådan, det tog endast 20 sekunder innan den första katten invigde kattlådan. De andra två var lite skeptiska med efter ett par timmar så vågade de sig på att klättra in och testa lådan. Lådan användes flitigt av katterna och de var inte rädda för Litter Robot. Vi på VetZoo är nöjda och rekommenderar Litter Robot - en revolution på marknaden!

Motverkar kattlådan dålig lukt?

Det korta svaret är nej, kattlådan i sig förhindrar inte att lukt sprids men genom att använda en kattsand som är bra på att kapsla in dålig lukt och är parfymerad. Sedan så förvaras klumparna i en försluten behållaren under själva globen för att minska spridningen av dålig lukt. Litter Robot 4 är utrustad med kolfilter som tar bort odör och det finns OdorTrap™ Packs som är som puckar som fästs på kattlådan som ytterligare neutraliserar odör.

Läs mer…